Opvoeding

Wat zou het handig zijn als kinderen geboren worden inclusief handleiding, vind je niet? Helaas is dat niet zo… Je moet zelf uitvogelen wat jouw kind nodig heeft. En dat is niet altijd even leuk of makkelijk. Je wilt het graag perfect doen.
Maar er is niet 1 perfecte manier om je kind op te voeden, je moet doen wat bij jou, je kind en je gezin past. Opvoeden is multitasking ten top. Het is dus helemaal niet gek als je soms even vastloopt.

Door (dagelijkse) worstelingen met bepaalde situaties waar je geen oplossing voor ziet, is het helemaal niet zo gek dat je even ‘door de bomen het bos niet meer ziet’.  Soms is het fijn als er iemand naast je gaat staan en met je mee kijkt.

En dat is precies wat ik doe.

  • Ik kijk met je mee
  • Ik vertel je wat ik zie
  • Ik geef suggesties over hoe het (anders) kan.

Geen dwingende regels, gewoon suggesties waar je zelf misschien nog niet aan gedacht hebt. Mijn begeleiding is flexibel. Heb je worstelingen bij het boodschappen doen? Dan ga ik met je mee boodschappen doen. Is er altijd gedoe met het naar bed brengen? Dan kijk ik thuis met je mee. Jij geeft aan waar je behoefte aan hebt. En als je dat nog niet precies weet, dan zoeken we dat samen uit.

Je kunt me bereiken via marije@lagendijk-empowering.nl of via 06- 53 54 40 62

opvoeding quote