MatriXmethode

MatriXmethode, effectief bij een ‘vol hoofd’ & bij lees-, reken-, en emotionele problemen.

Heb je moeite met lezen of rekenen? Of vind jij het lastig om nieuwe informatie te onthouden? Misschien ligt jouw basisinformatie op een verkeerde manier opgeslagen in jouw langetermijngeheugen. Is dat jouw eigen schuld? Nee hoor, meestal leren we niet hoe we informatie moeten onthouden. Je doet het gewoon, volgens jouw eigen strategie. 

De MatriXmethode kan helpt om deze basisinformatie opnieuw te ordenen. Je slaat deze informatie op, op een door jouzelf bedachte plaats in jouw brein. Jij maakt een nieuwe strategie, heel bewust. Hierdoor zie je in veel gevallen een verbetering in lezen en/of rekenen. Deze methode is een mooie ondersteuning voor kinderen met dyslexie en dyscalculie. 

Vol hoofd & nare gebeurtenissen

Is jouw hoofd vol? De MatriXmethode biedt tevens de mogelijkheid om je hoofd op te ruimen. Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe informatie te verwerken. Daarnaast kan de methode ingezet worden bij mentale problemen. Bijvoorbeeld bij angsten of herinneringen aan vervelende gebeurtenissen. 

Hoe werkt het?

De MatriXmethode is een gesprekstechniek die (foutief opgeslagen of emotioneel beladen) informatie uit het langetermijngeheugen ophaalt en terug brengt naar het werkgeheugen. De techniek focust op die onderdelen die niet lekker gaan of waar je last van hebt. Door de vragen die ik stel en door de kracht van jouw eigen visualisatie ben je in staat om informatie te ontladen of opnieuw op te slaan. Het klinkt simpel, en dat is het ook! En het voordeel is, je hoeft mij tijdens een sessie niets te vertellen over de inhoud van jouw probleem.

Het is snel, vaak kunnen we in een sessie van een half uur al grote resultaten bereiken. 
Het is zeer geschikt voor kinderen (vanaf 5 jaar), jongeren en volwassenen. 

Heb jij last van:

  • druk of chaos in jouw hoofd
  • angsten
  • doemscenario’s
  • problemen met lezen, schrijven of rekenen

Dan kan de MatriXmethode voor jou de oplossing zijn. Vind je het prettig om er eerst wat meer over te weten? Schroom niet om mij te bellen of te mailen. 06-53544062 of marije@lagendijk-empowering.nl