Over mij

Marije Lagendijk

Als mediapedagoog en kindercoach vind ik het fantastisch om bewustwording te creëren en verandering teweeg te brengen bij kinderen, ouders en professionals.
Opvoeding en mediawijsheid/empowerment zijn mijn thema’s! Ik kies daarbij voor een proactieve, positieve aanpak en zoek creatieve oplossingen om zaken vlot te trekken.

De digitale ontwikkeling gaat razend snel, echter blijft de mediaopvoeding van kinderen achter. Hierdoor ontstaan uitdagingen die vragen om een gestructureerde aanpak.

Toen tientallen jaren geleden het verkeer drukker werd, werden de verkeerslessen geïntroduceerd. We leerde kinderen om zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen. Daarom is het nu ook tijd om ze te leren hoe ze zich op een positieve manier door het digitale verkeer kunnen bewegen.

Ik vind het daarbij erg belangrijk dat er aandacht is voor wat (social) media met je doet. Zeker omdat social media-stress steeds vaker voorkomt bij kinderen, jongeren en ouders. 24/7 online kunnen zijn is geweldig! We kunnen onszelf en onze kinderen, door de komst van de smartphone en wifi, bijna niet meer afschermen. En naar mijn idee hoeft dat ook niet. Maar we moeten ze wel weerbaar maken en empoweren zodat zij de balans tussen online en offline voor zichzelf kunnen bewaken.

Ben je benieuwd geworden wat ik voor jou en je gezin, school en/of organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Hartelijke groet,
Marije Lagendijk

Bureau jeugd en media