Ouderavond – Opvoeden in het digitale tijdperk

Opvoeden en opgroeien in het digitale tijdperk
Zit jouw kind ook vaak aan een scherm vastgeplakt? Of vraag jij je af of het spelletje dat je kind graag speelt wel geschikt is? Wanneer geef je je kind een eigen smartphone? Hoe zorg ik dat mijn kind online veilig is? Opvoeden in het digitale tijdperk zet je als ouder voor nieuwe uitdagingen. Vraagstukken waar je zelf nog niet mee te maken gehad hebt. Voor kinderen is het belangrijk om te leren hoe zij zich op een veilige manier door het digitale verkeer kunnen bewegen.

De basisscholen en de kinderopvangorganisaties in Amersfoort Kattenbroek hebben daarom de handen ineen geslagen. Dit schooljaar gaan we gezamenlijk aan de slag met een project over mediawijsheid voor kinderen en ouders. Alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 krijgen vier lessen over mediawijsheid. Tevens zullen er twee ouderavonden plaats gaan vinden. De eerste avond is voor ouders van kinderen van groep 5 t/m 8 en de tweede avond (in maart 2019) is voor ouders van kinderen vanaf 2 t/m 8 jaar.

Ben jij als ouder op zoek naar informatie, praktische tips en inspiratie om de media-opvoeding van je kind makkelijker te maken? En zit jouw kind in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool? Dan is deze ouderavond zeker iets voor jou!
Op woensdagavond 7 november 2018 vertel ik je er graag meer over.

Wanneer:
Woensdag 7 november 2018, 19:00 tot 21:30 uur

Locatie:
Het Brandpunt Amersfoort
Laan naar Emiclaer 101

Kosten:
Gratis
Mijn naam is Marije Lagendijk en ik ben pedagoog en MediaCoach en ik ondersteun kinderen, ouders en professionals bij het opgroeien en opvoeden in het digitale tijdperk.
Aanmelden voor de ouderavond kan HIER

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.